Activitatea principala consta in producerea de fluff-un amestec de deseuri industriale si municipale sortate nepericuloase tocate- care este folosit drept combustibil alternativ la cuptorul de clincher al Fabricii de ciment Chiscadaga.

 

          Prin activitatea sa, Thermo Recycling asigura recuperarea preliminara a deseurilor R12( prin prelucrarea lor mecanica -tocare in instalatia noastra ) iar recuperarea finala R1 -coincinerarea se realizeaza in cuptorul Carpatcement.

 

Procesarea amestecului de deseuri in instalatia de valorificare ,consta in tocarea amestecului in doua trepte successive (SH1-shrederul 1 si SH2-shrederul 2), extragerea partilor feroase prin intermediul separatorului de metale,extragerea corpurilor inerte( grele) prin intermediul separatorului de corpuri grele,depozitarea produsului finit denumit fluff in buncarele cu podea rulanta, de unde printr-un sistem de benzi transportoare este livrat la cuptorul de clincher .

 

Materialele feroase si cele grele extrase din fluxul tehnologic,se colecteaza separat si se livreaza la unitatile acreditate in acest sens.

 

Intreaga instalatie este prevazuta cu o instalatie de desprafuire  racordata la filtrul cu saci.

 

Procesarea si valorificarea deseurilor este o activitate eminamente benefica pentru mediu,pentru ca altfel acestea ar trebui eliminate in alt mod,poate prin depozitare, iar in acest moment,datorita instalatiei noastre din punctul de lucru Chiscadaga,aceste deseuri servesc unui scop util,ele fiind transformate intr-un combustibil alternativ livrat partenerului nostru SC HEILDERBERGCEMENT ROMANIA SA.